Tangier Marocko

Vi ankrade som planerat utanför Barbate och vi hade en bra natt, inte särskilt många vågor som störde vår nattsömn. Nästa morgon då vi skulle ta upp ankaret så rasslade det till i ankarspelet och som därefter inte fungerade. Lars försökte få kättingen att lossna men efter att han lyckats med det så fungerade inte spelet?. Vi fick gå för motor någon timma och satte därefter segel och styrde mot Marocko. Jag hade tidigare mailat med marinan om att vi kulle komma och de hade meddelat att vi var välkomna. Vi fick ett bra välkomnande med att en kille stod på väntpontonen och vinkade in oss. Dessutom kom tjejen i receptionen jag hade mailat med ut och tog emot, fint. Hon lotsade därefter oss genom polis och tull administrationen som var förvånansvärt enkel och lätt att få klarera in i landet. Vi fick en bra plats i den nya marinan Tania Marina Bay Interationel som invigdes 2018.

Tangier var en positiv upplevelse med både en ny och gammal del i staden och det märktes att vi var på en annan kontinent och i en ny kultur. Vi var även sugna på att resa lite in i landet och besöka Marrakech, den rosa staden ( men som Marockanerna säger den röda staden), då husen har den nämnda färgen. Vi funderade på att kanske hyra en bil eller ännu hellre hyra bil med chaufför. Det slutade med att vi köpte tågbiljetter och bokade två nätter på ett hotell i hjärtat av den gamla staden i Marrakech. Vi startade tidigt då man skulle vara en halvtimma på stationen innan avgångstid, och vårt tåg skulle gå kl.08.00 och vi hade en halvtimmas promenad till tågstationen från marinan ?. Det var dock väldigt enkelt att åka tåg med vägskyltar och personal som såg till att vi var på rätt ställe vid rätt tid. Vi gjorde ett tågbyte i miljonstaden Casablanca, där träffade vi på en kille som det visade sig sålde taxiresor i Marrakech. Vi köpte av honom en guidad taxiresa samma em och då ingick även transfer från tåget till vårt hotell. Oj vilken tur vi gjorde detta, vi hade haft Mycket svårt att hitta till vårt hotell då det låg i myllret av smågator och gränder och när vi var framme hade vi inte förstått det själva. Sk lägga in en bild på slutet i gränden där vår entré till hotellet var.

Vi hade två härliga dagar med mycket att uppleva och se, vi träffade också ett mycket trevligt par från Sverige, Mats och Ann-Britt från Växjö, som vi umgicks med en dag och kväll, supertrevligt ?.

Efter 11:dagar i Afrika så knöt vi lös BaraVara och styrde mot Europa igen. Att korsa Gibraltarsund var också en upplevelse med mycket stark ström. Vi hade från början av resan så mycket motström att vi endast gjorde en knop framåt men vi åkte fortare i sidan. Det var en del tung trafik med fartyg lastade med kontainers men också små fiskebåtar i separeringszonen tillsammans med fiskande delfiner ?. När vi körde in i marina LaLinnea på den spanska sidan i Gibraltar ropar vår vän Robin oss välkommen från sin båt. Robin och Gisela träffade vi för ett år sedan i och vi hat hållit kontakten via Mail sedan dess, så trevligt.

Dörren till vårt hotell Marrakech
Gränderna i gamla stan i Marrakech
Takterrassen på hotellet
Besök på botanisk trädgård
Det här inlägget postades i Marocko. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.