Tillbaka i Spanien

Efter att ha varit hemma och träffat barn, barnbarn och vänner i drygt två månader, december och januari är vi nu tillbaka i Almerimar och vår båt. Vi åkte till Malaga den 5 februari där vi hade hyrt en bil i två veckor, både för att ta oss till Almerimar på kvällen och för att kunna åka till Sierra Nevada och kanske åka skidor.

När vi kommer till båten efter att ha kört ca 18 mil är det kolsvart. Vi har nyckel in till området där vår båt står uppställd på land. För att ta oss upp och in i båten behöver vi en stege, det var svårt att finna en som inte var fastknutnen i någon båt. Till slut tog vi en som låg nedanför en båt men som inte satt fast ?. Jag började känna mej lite snuvig och ont i halsen redan när vi for och nu är jag rätt slut.

Lars får jobba med att putsa och vaxa båten själv i tre dagar då jag ligger och är sjuk, han får dock uppassning med mat och fika med jämna mellanrum ?. Efter att ha målat botten så är vi klara för sjösättning på måndag morgon, allt går som planerat och det är härligt att var i vattnet igen. Vi har fått nästan samma plats i marinan som när vi for då vi trivs på detta ställe.

Vår plats i marinan i Almerimar

På tisdag morgon bär det av mot Sierra Nevada. Vi har hyrt en lägenhet, som ligger mitt på torget, i tre dagar. Det tar ca två timmar att köra dit upp och sista biten är brant och slingrig. Torget ligger på 2000 möh, och toppen på 3300 möh. Vi hyr skidor och köper liftkort för två dagar, jag har även bett Lars vara min skidlärare och ser fram emot att kanske utvecklas som skidåkare ?. Lägenheten är fin och utsikten magisk, vi har även bra Wi-Fi så vad kan man mer önska… ja, även vädret är toppen och solen skiner ☀️. Efter första dagens skidåkning har jag 110 slag/minut i puls i tre timmar, jag har även lätt huvudvärk, det känns att vi är på hög höjd. Den andra dagen är bättre så jag verkar anpassa mej till höjden ganska fort. Skidåkningen är förvånansvärt bra med trevliga backar och restauranger, jag tycker även att min utveckling i backen är bra?.

I backen Sierra Nevada
Mellanmål i backen, Sierra Nevada
After ski på torget Sierra Nevada

Tillbaka i båten igen så fortsätter vi med en del puts och vax sittbrunnen. På lördag då vi fejar på i båten kommer våra båtgrannar och säger att det är grillning och volleyboll på stranden på em. Vi har dock planerat mat redan så efter vi ätit och kollat på skidskytte, går vi till stranden och har en trevlig kväll i solen. Vi är med och spelar volleyboll och jag tycker det går riktigt bra tills en ven spricker på min handled så jag får gå av planen och lägga ett riktigt tryckförband, några vill köra mej till sjukhus och tror jag ska tuppa av ? men då jag förklarar att jag är sjuksköterska och att detta inte är farligt så blir de lugnade.

Vi har bestämt att vi ska lämna tillbaka bilen på måndag, två dagar tidigare än uthyrningstiden slut då vi tänkt att stanna i Malaga och turista några dagar. Vi åker tidigt måndag morgon direkt till flygplatsen och uthyrningsfirman, allt går fort och smidigt, hoppas det förblir så. Vi tar en buss in till centrum och går på en första promenad genom hamnen och till en turistinformation för att skaffa karta. Solen skiner och det är härligt. Därefter ringer vi till vår hyresvärd för att bestämma tid och få nyckel till den lägenhet vi hyrt i två nätter. Lägenheten är mycket fin och ligger fantastiskt bra till. Allt i Malaga är nära och det är promenadavstånd till ”allt”. Vi besöker katedralen som verkligen är vacker och man får en ”lur” med guidning i, runt hela kyrkan. Vi går också och besöker Picasso muséet, han är född i Malaga så det känns som att man ska göra det. Även där fick vi en ”lur” med info om vad konstverken föreställer och berättelser om Picasso liv, mycket trevligt.

Malaga

Vädret de kommande två dagarna hade kunnat varit bättre men vi har haft det väldigt trevligt. Vi hade fått tips av ett par med båt i Almerimar, Mats och Eva, om att det fanns en internettjänst som heter blablacar, där kan man leta och boka plats i en privat bil som ska köra den sträcka man själv önskar åka. Vi hittade en bil som skulle från Malaga till El Ejodo, som ligger endast 5 km från Almerimar, kl 15 idag onsdag den 19 februari. Vi betalade 178 sek för två personer att åka ca 18 mil, det är vad en bussbiljett för en person skulle kosta och då tar bussen över 4 timmar. Allt gick som planerat, bilen kom till den förbestämda platsen och vi hoppade in. Hon, Caroline som körde bilen var gitarrlärare och skulle arbeta på kvällen i Ej Ejido, skulle hon bli arbetslös skulle hon kunna söka arbete som rallyförare! Hon körde 140-150 km/t och jag hade lust att kliva av…..tur jag satt i baksätet och blundade…..??. Nu är vi tillbaka i båten och jag har fått en kopp kaffe för att lugna nerverna, härligt. I morgon är det skandinavisk träff med mat på en pub, det ser vi fram emot.

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.