Ytterligare en månad med Karantän med vissa lättnader

Sedan den 9 maj har vi fått motionera mellan kl 06-10 och mellan kl 20-23. Oj så skönt det var att kunna sträcka ut benen. Så nu tar jag alltid en morgonpromenad före frukost mellan kl. 09-10 ??, jag har olika sällskap, Eva och eller Eva (ja de två närmaste brudarna heter båda Eva) och om de båda önskar sovmorgon så går Lars med mej ?. Och de har öppnat sanitetsbyggnaden med duschar och toalett, äntligen!! Så en hel del lättnader som gör livet lite enklare att leva, dessutom har vädret blivit fantastiskt bra, med både sol och värme ?.

Från den 11/5 fick restauranger och mindre affärer öppna, dock med färre antal bord och sprittvätt och plasthandskar innan du får gå in i affären. Så trevligt att träffas och äta tillsammans igen. Vi får också träffas 10 personer i grupp, så vi bjuder och har blivit bjudna på middagar hos våra svenska vännner här i marinan. Den 25/5 fick även större affärer öppna, men nu har man lagt till att alla måste bära munskydd om det finns risk att möta en person närmare än 2 meter, så det är tvång på munskydd i alla affärer affärer, kollektivtrafik och i personbil även om det endast är familj i bilen. Många bär detta även utomhus. Det är många regler att följa så man måste hålla sig ajour med nyhetsuppdateringen ?. Imorgon ska vi åka i två bilar och 8 personer till en liten getfarm som har en omtalat bra resturang, det ska bli spännande och trevligt.

Annars håller vi nu på att rusta båten för segling, då vi tog ner alla segel för att förbereda hemfärd så har de nu kommit upp igen. Jag har tvättat dagarna två och ska göra en sväng på torsdag med sängkläder. Vi tar nu en tur varje dag till Merkadona för att bunkra, både mat och dryck, vi tror vi behöver ganska många pack öl i värmen och dessutom tror vi att priset kommer att vara betydligt högre på Balearerna, Ibiza, Mallis och Menorca ?. Vi tänkte cruisa runt dessa öar och kanske därefter åka över till Sardinien och vidare till Sicilien. Om vi kommer till Secilien så planerar vi att lämna båten där för hemfärd kanske i början på oktober. Men som alla vet så är allt mycket osäkert. Italien är ju dock det land som verkar öppna först, så vi tror det blir möjligt att segla dit.
Vi längtar efter barnbarn, barn, Berghamn och våra vänner ? men nu är det att fokusera på det som är möjligt att göra och njuta av det ❤️❤️?⛵️?. Kram till Er Alla ?

Idag fick vi glasslunch hos Eva och Mats ??
Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *