Cartagena

Vi seglade mot en fin ankringsviken ca 5 nm från staden Cartagena. När vi närmar oss får vi ett sms av Pecks och Tuula, våra finska vänner från Almerimar, om att vi är välkomna och att de har en fin plats till oss. De har varit ankrade en stor del av lockdown och varit i Cartagena under en tid. Vi ankrar bredvid dem och vi får några fina dagar och kvällar tillsammans. På torsdag morgon går vi in till Cartagenaa och ringer VP om att vi nu är på plats. De meddelar då att de inte tänker komma idag utan imorgon fredag…..inte vad vi hade tänkt, men, Vi promenerar i den vackra staden men den är verkligen öde, inte många människor är ute, mest ungdomar. På fredag kommer mekanikern från VP och byter generatorn och allt verkar fungera. Vi försöker nu leta upp en dykshop då Lars behöver komplettera sin utrustning för att kunna genomföra dykningar, ex vikter för att ta sig ner. Vi får då information om att vi kan ta bussen till ett Decatlon, en sportaffär där ”allt” ska finnas, även andra affärer där vi kanske kan finna en ny solcell, då vår inte fungerar nu. Vi beslutar om att stanna till lördag och åka med bussen på fredag em, alla affärer har öppet till 22.00. Vi inhandlar dykdräkt, vikter och allt som kan behövas på sportaffären och söker upp en affär där solceller kan finnas. Vi hittar två storlekar på solcell och köper den mindre, till Lars förtret, då den är lika stor/liten som den gamla men lite mer effekt. Glada och nöjda tar vi bussen tillbaka till båten. På lördag går vi ut till ankarviken till Pekka och Toola igen. Vi får sällskap i viken av Safari och Wahoo, två katamaraner från Almerimar, mycket trevligt. Nästa dag bestämmer vi att vi ska gå på tur upp i bergen, fantastiskt trevligt. Jag slår dock i min vänstra stortå och har ganska ont och som höll i sig i minst en vecka.

Cartagena
Lars ska prova sin utrustning och rengöra under båten
På vandring i Catagena
På bergvandrings till ett fort längst upp på bergstoppen
Tapas på Wahoo efter bergstermen
Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *