Besök av Emelie, Fredrik, August och Alva, barn och barnbarn ?

Vi seglar med Eva och Ingemar på södra sidan av Mallorca då det blåser från norr. Det finns många fina ankringsställen med kristallklart vatten, helt underbart. Vädret är fint och vi badar, latar oss och äter middag hos varandra varannandag, mycket trevligt. Eva är en duktig vegetarisk kock så maten blir varierad, spännande Och mycket gott. Vi besöker också den lilla staden Sant Jordi som både har flera ankringsvikar att välja på för att kunna besöka staden. Hit måste vi tillbaka när barnen kommer, även till den fantastiska stranden playa del Trenc. Vi skiljs åt och vi vänder mot Palmabukten den 30/7 och ankrar utanför en strand som liggen nära flygplatsen dit barnen kommer den 31/7. Lars åker in med jollen och tar hela familjen med packning ?? på en körning. Så roligt att de nu äntligen är här ❤️❤️.

Vi får många fina dagar med mycket bad, sol och fina Vidar åt ”rätt” håll. Vi besökte förutom de platser jag nämnde tidigare även PorttroPetro där man inte fick ankra men killen som hyrde ut bojar tipsade om en fantastik plats längt in i en av vikarna, helt grymt ställe ??? Tack för det tipset. Vi fortsatte till PortoCristo där tennisspelaren Nadal har sin katamaranmotorbåt som drivs med solceller ☀️ Här blev det även restaurang besök på kvällen. Vi fortsatte seglingen till den norra sidan av ön och ankrade på fina platser med fantastiskt vatten, besökte även Alcudia där fam Harrysson var 4 år tidigare och jag för 34 år sen ?. När vi därefter rundade öns nordvästra hörn blir naturen helt förändrad nu reser sig höga berg med några små stränder och en del grottor, fantastiska vyer. Vi ankrade i Cala de saint Vicenc på nordvästra sidan, ytterligare en fin vik med fantastiskt vatten, vi badade både på stranden, som var Alvas bästa plats, alltså på stranden, och från båten. På kvällen tog föräldrarna till baren en promenad i staden och mormor och morfar fick nöjet att vara med barnen ?. Nästkommande dag var målet Sóller där vi bokat en plats i marinan för en natt då vi behövde tanka vatten. Här åkte vi det berömda tåget till staden Sóller och badade på de olika stränder som viken har. Efter en natt i marinan la vi oss på ankare direkt utanför marinan, mycket praktiskt. Vi promenerade på kvällarna och åt middag på restaurang, härligt. Men även denna saga har ett slut, Morgonen den 11/8 var det dags för familjen att åka hem igen. De hade beställt en taxi som skulle ta dem till flygplatsen i Palma och Lars körde oss alla och packningen i jollen till marinan. Vädret har nu ändrat sig och mörka moln med regn och blåst visar sig. Vilken tur vi haft med vädret ?❤️☀️?⛵️? och vad trevligt vi har haft det ❤️.

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.