Men oj då…..jag har visst inte skrivit…….

I det sista inlägget siktade vi på att gå över till Sardinien, det var ju ett tag sen….ca 9 månader. Jag ska göra en snabb uppdatering om vad som hände.

Vi gick som planerat över till Sardinien och återförenades med Lady den svenska ”fiskeskutan”, Relax, den finska båten och Safari och Wahoo de två Holländska katamaranerna. Sardinien är en fantastiskt fin ö med mycket att se och fina seglingsvatten. Vi umgicks med våra vänner och var ute på både bergsvandringar som en del vattenlek, Lars imponerade på vattenskidorna 🥰. Vi hade seglat till den norra delen på ön och fortsatte därefter söderut på ostkusten. Från Sardinien seglade vi till de små öarna på Siciliens västra kust. Mycket vackra och fina ankringsvikar. Vi besökte även byn som var fantastiskt mysig och åt en del glass 😎. Då vädret lovade en del blåst satte vi kursen mot vår vinterhamn Marina de Ragusa. På vägen dit hjälpte vi Lady att komma på plats i sin vintermarina i Licata. Dagen efter angjorde vi Marina di Ragusa 20/9. Vi planerade nu att lämna BaraVara i vattnet för att kunna komma ner till Sicilien igen och leva i en ”liveabord samhälle”någon gång i februari. Vi har ett kontrakt som löper ut den 30/4.

Inte mycket blir ju som planerat. Lars fyllde ju 65 år förra sommaren och blev då kallad på en aortascreening. Då vi inte var hemma då planerades denna röntgen in i januari. Det visade sig tyvärr att Lars hade ett aneurysm som måste opereras. Läkaren som bedömde aneurysmet ville inte att operationen skulle vänta tills hösten utan rekommenderade att göra detta i vår. Jag anmälde mej till Kramfors kommun att jag kunde ställa upp och vaccinera medborgarna i kommunen och jag tog även på mej att arbeta lite åt universitetet på distans. Jag fick i samband med detta en dos Astra Zeneca.
Operationen utfördes den 8 april och läkaren beräknade en konvalescens på minst 6-8 veckor. Lars är tålig och tillfrisknande väldigt fort. Vi planerar nu att åka till Sicilien i maj då Lars också fått en dos Pfizer. Vi har förlängt vårt kontrakt med en månad, maj ut.

Vi har nu flygbiljetter till den 11/5. Vi läste på om coronaregler och vi skulle mellanlanda i Amsterdam och Rom innan vi kom till Catania på Sicilien. Då vi hade träffa t barnbarn och hade lite halsont tog vi PCR test innan vi for med tåg till Arlanda där vi beställt antigentest samma morgon som avfärd. Båda våra test var negativa. I incheckningen blev vi stoppade då Amsterdam krävde ett PCR-test som man betalat för?!? Det viktiga var nu inte att vi uppenbarligen var friska utan vi skulle betala för ett test. Våra antigentester gällde inte i Amsterdam 🥵. Vi fick nu ta nya prover på Arlanda, boka om våra biljetter till nästa dag och boka ett boende för natten…… 😡😡😡. Över 5000 kr bara för tester…..så sjukt. Nästa dag med nytt negativt PCR-test fick vi gå ombord. Ingen kontroll i Amsterdam 🤨 men febertest och fler intyg att skriva i Rom. Vi tog bussen från Catania flygplats till båten ca 3 timmar. Så kärt återseende med vår båt men den går nästan inte att känna igen då färgen inte är vit utan gul pga sand.

Våra fantastiska finska vänner Tuula och Pecka har tittat till BaraVara då vi varit hemma. Då vi kommer till båten ser vi också att Tuula har sytt finfina skydd till våra vinschar 🙏👍👏😍. De har redan lämnat hamnen och är på Malta dit vi också tänkt oss att åka då vi är klara med båten. Vi städar nu både på insidan och utsidan av båten. Vi har också beställt en del nya prylar, bl.a nya solpaneler som ska monteras och nya kablar ska dras….Vi har det vi gör. Jag har även en del uppdrag åt universitetet som jag kan sköta på distans. Det finns ett rum att boka, där det ska finnas uppkoppling….men det gör det inte då de säger sig arbeta med att förbättra 🤪. Även tvättmaskinerna är inte i bruk då de bytts ut, nu väntar de på nya tillstånd ? 🤔 Jag hoppas de kommer igång denna vecka så vi kan tvätta innan vi åker vidare.

Det här inlägget postades i Italien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.