Våren 2022

Baravara har nu legat i vattnet i Marinan i Messolonghi sedan vi for till Sverige i November, vi är nu tillbaka sedan 24/4. Tony och Mia som är våra båtgrannar har tittat till i båten medan vi varit hemma. Vädret här nere har, sedan vi kommit, varit mycket kallare än vi förväntat oss, alla säger att det är kallare än ”normalt”. Vi har haft det trevligt ialla fall, trots vädret. Med bl.a grillning på söndagar, restaurangbesök och en bilutflykt med Mats och Eva till Delfi med Oraklet och till Meteora med sina kloster byggda på minst sagt spektakulära platser högt uppe på bergsryggar, näst intill otillgängliga förr i tiden. Som tur är har de nu byggt trappor som vi turister kan använda oss av när vi kommer på besök.

Nu håller vi på att göra båten färdig för avfärd med att tvätta, polera och vaxa båten, fylla lufttuben så att när vattentemperaturen tillåter låta Lars dyka och rengöra botten från eventuell växtlighet. Tvätta kläder, bunkra med förnödenheter, sätta på seglen igen och packa ner våra cyklar och därefter göra upp en plan om vart vi ska?! Planen nu är att segla runt de öar som ligger närmast, de stora öarna Zakyntos och Kefalonia men också alla de mindre öarna som vi inte har besökt ännu. Vi ser mycket fram emot att barnbarnen kommer på besök i vår. Ida med familj kommer sista veckan i maj, dom barbarnen Nora snart 3 och Olle snart 5 år, har aldrig besökt oss på båten så det ska bli väldigt spännande 🙏🤩❣️. Vi hoppas på fint väder för både segling och strandhugg ☀️⛵️🏖. Efter en veckas ”vila” kommer Emelie med familj, de barnen Alva snart 7 och August snart 9 😲, herreje vad tiden går, har varit hos oss på båten flera gånger så de är båtvana. Vi längtar verkligen på dessa besök 😍😍.

Det här inlägget postades i Grekland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.