Allt blir ju inte som planerat men det kan bli bra ändå

Som jag skrev sist var vi i färd med att göra oss klara för avfärd från vintermarinan i Messolongi. Den 5/4 fick vi ett telefonsamtal om att Lars mamma Elly gått bort. Hon skulle fylla 93 år samma månad och har sedan 8 år bott på Sundbrolunds demensboende, ett fantastiskt fint boende. Med hjälp av internet kunde vi börja planera både för hemfärd och den kommande begravningen. Allt gick fint och den 21/4, en vacker vårdag tog vi farväl av Elly i Bjärtrå kyrka. 

Efter att vi firat Påsk med barnen i Berghamn åkte vi åter till Grekland den 24/4. Det vi då fick erfara var att i detta land har nan en annan ”tidsräkning” den Gregorianska kalendern som visade sig ha Påsk denna helg. Vi fick därför en anleding att stanna en natt i Aten då inte vår buss gick. Så trevligt faktiskt, med restaurangbesök på kvällen och frukost nästkommande morgon på hotellets takterass med utsikt mot Pantheon, pampigt.  När vi nästkommande dag anlände till marinan så var de flesta redan ute på havet. Vi förberedde återigen BaraVara för avfärd och seglade iväg mot de Grekiska öarna. På Itaka i en fin ankringsvik blev vi kvar för att återförenas med våra finska vänner Pecka och Tuula på båten Relax. Så roligt att ses igen efter 1,5 år. Vi seglade tillsammans någon vecka och Wahoo våra kompisar från Holland förenade sig med oss. Vi har nu haft många trevliga middagar tillsammans på våra båtar och seglat runt i dessa fina vatten men allt har ju ett slut. Igår vinkade vi av Relax som vänder åter söderut och vi hoppas kunna ses i marinan på Kreta till vintern ( om vi kan mot förmodan få en plats). 

Eva och Ingemar från Göteborg lärde vi också känna i Spanien, Almerimar. Vi seglade tillsammans runt Balearerna sommaren 2020. När vi sa hej då till dem från Menorca seglade de tillbaka till Almerimar och vi fortsatte ju österut mot Sardinien och vår vinterhamn på Sicilien . Nu två år senare träffas vi igen, så roligt. De har på endast några dagar seglat från Soanien och hit. Vi hade en fin kväll igår på byn i Nidri med Pitagyros och en öl. Idag planerar vi glrs några matinköp innan vi sakta drar iss norrut. På lördag händer det 😍. Ida Philip Olle och Nora kommer för första gången till vår båt, vi är sååå taggade ⛵️☀️😍😎🇬🇷

Det här inlägget postades i Grekland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *