Almerimar

Vi lämnade Estepona där vi trivdes fantastiskt bra med en fin och välskött marina, och styrde mot Fuengerola tillsammans med Gipsy Lady. Vi hade vind de första timmarna men några mil ifrån vår destination för dagen, dog vinden ut och vi körde motor den sista bite. Inseglingen till marinan var nästan väl spännande med massor av fiskenät som låg tvärs över i vår väg. När vi anländer till viken utanför där vi tänkt ankare så ligger det redan tre båtar där och det blir ganska trångt. Då vi inte har något ankarspel till kättingen i fören lägger vi ut akterankaret. Vi låter aktern ligga mot vinden för att inte stänga runt så lätt trots att det inte är det bekvämaste sättet att göra. Vi lägger oss tidigt och bestämmer oss för att sätta väckaren på 03.30 för att åka så vi skulle hinna fram innan mörkret och det för starka vinden. Jag slumrar till på soffan i salongen och vaknar med att Lars är i full färd att göra klart för avfärd, klockan är nu 00.30 och vi åker iväg i månskenet. Som tur är ligger det inte så mycket nät i denna riktning (inte som vi ser i becksvarta mörkret i alla fall?). Det blåser en hel del till att börja med och vi har bra fart framåt. Enligt prognosen skulle det blåsa runt 10m/sek och medvind eller halvvild. Med facit i hand stämde prognosen dåligt, vi hade vind i alla riktningar och mellan 1-15m/sek…det blev en hel del motor för att vi skulle hinna fram innan mörkret. Väl framme fick vi en riktigt bra plats långt in i marinan med fören mot den sida vinden oftast kommer ifrån och i skydd av bebyggelse.

Nu har vi varit här i tre veckor, oj vad tiden gått fort. Här är verkligen trevligt med mycket sociala verksamheter. Vi har dansat linedance på fredagar, vandrat i bergen med guide på söndag och varje torsdag kväll är det nordisk träff på en av barerna. Det är ett helt gäng med svenskar som träffas och utbyter erfarenheter och ibland bara har trevligt, vi sitter ju alla i (varsin) båt ?. Det finns ytterligare en mängd aktiviteter som boule osv om man så önskar. På VHF radion varje morgon kl. 10. så sänder man information om vad som händer socialt i veckan och om någon önskar hjälp med något, önskar skjuts eller har något att sälja osv, man känner sig verkligen som en del i en grupp ?.

I morgon kl. 08 ska vi köra till lyften där BaraVara ska få åka upp på land för vintern. Vi åker hem till Sverige dagen efter den 27/11, taxin hämtar oss kl.04.45 ?. Det ska bli så roligt att få träffa barn och barnbarn igen och våra kamrater på hemmaplan. Vilken lycka att få leva detta livet ❤️⛵️???.

Sista dagen i vattnet, vi förbereder båten för upptagning och vädret är toppen
En stunds vila med en kopp kaffe
Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.