Fortfarande karantän

Nu har det gått en månad sedan jag sist skrev, tiden går trots att vi bara sitter där vi sitter…..Vi får fortfarande inte gå ut från båten, endast för att gå och handla……och det gör vi varje dag och ni vet ju varför ?. Igår var jag och talade med hamnkontoret om de har planerat att öppna dusch/toalett med argumenten om att vi nu suttit i karantän över en månad, ingen är sjuk och det är ju endast vi med nyckel som kommer in. Men nej de hade inte tänkt göra det. Mina andra argument var att toaletterna är öppna på Mercadona och att även dusch/toaletter är öppna i marinan i Cartagena där vi känner en Finsk båt som åkte härifrån innan stängningen och är nu i denna Marina. Ok, till slut sa marinering att han skulle ta mina argument vidare ???? hoppas han gör det och att de kommer till ett rimligt beslut att öppna denna sanitära enhet. Jag ska följa upp detta efter helgen.

Vi har åkt berg-och-dalbana i våra tankar med att vara kvar eller stanna i Spanien. Om plats hade funnits på land så vi kunde ta upp vår båt så hade vi nog försökt komma hem med något av de plan SAS har satt in för de som önskar komma hem. Vi har dock ytterligare ett problem, att ta oss de 18 mil som det är till Malaga flygplats, då vi inte får åka i samma bil…..eller inte sitta på samma säte… Det finns dock taxibilar med fler säten som kanske skulle fungera, men då vi inte önskar lämna båten i vattnet och åka hem så avvaktar vi nu om vi får segla i sommar. Vi längtar efter att få vara i Berghamn och ta itu med de projekt vi har på G. Göra klart bryggan, gräva dräneringsdiken och planera tomten för den altan som ska byggas. Det känns helt fel att bara sitta på båten och ingenting göra då vi har hur mycket som helst att göra hemma ?. Men vi kan nu bara avvakta utvecklingen och ta ett beslut efter möjligheterna.

Vi leker med barnbarnet Olle på FaceTime ❤️
Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fortfarande karantän

 1. Emelie skriver:

  Det känns i alla fall tryggt att ni håller er friska i karantän. Men vi hoppas såklart på en lösning som möjliggör en hemresa till Sverige, vi saknar er! Lycka till med marineringen och sanitära enheten! ?

 2. Kikki Hedlund skriver:

  Hej på er
  Här i Höga Kusten är så kallt så ni behöver inte ha någon brådska hem även om ni längtar efter nära och kära och alla projekt. Idag är första dagen som vi har kunnat laga mat på Hällen utomhus utan långkalsonger och fleccejackor. Det har haglat och regnat om vartannat hela maj. Allt är jättekonstigt och går på sparlåga i dessa tider. Jag pratar med plantorna i växthuset och hoppas att de får komma ut i värmen någon gång i framtiden 🙂 . Försök att njuta av värmen och laga god mat tills ni drar hemåt igen.
  Kramar
  Kikki och Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *