Corona karantän

Som jag skrev sist såg vi fram emot en skandinaviskt träff med mat på en av restaurangerna i marinaområdet. Vi har haft mycket trevligt med våra båtvänner här i Almerimar under den tid vi fick träffa varandra. Efter den skandinaviska träffen på torsdagar så gick vi till en Irlänsk pub där det är en ”öppen scen” och en hel del allsång. Efter en del vånda så sjöng jag duett med en flitig sångare, Halleluja, med Leonard Cohen. Planen var att jag vid den kommande torsdagen skulle sjunga Abbas ”Thank you for the music” men det blev ingen träff då Coronautbrottet har satt stopp för det mesta. Inget grillparty på lördagarna på stranden, ingen träff på fredagar med seglarvänner, eller några besök alls på barer eller restauranger då allt är stängt. Vi får heller inte besöka varandras båtar.

Senaste grillparty innan karantän
Öppen scen

Idag sitter vi fast på vår båt. Till att börja med fick vi gå till dusch/toa, med ett skriftligt tillstånd från Marina Office att visa polisen som patrullerar i området. Nu är tillståndet för att gå till dusch/toa även indraget, denna del av marinan är nu stängd……Inte bra eller roligt….Vi får gå på affären för att handla mat, dock en och en. Det är tre instanser som kontrollerar att vi inte går ut, olika form av polisinstanser….eller försvar….bilar som kör runt runt. Detta är verkligen ovant ?. Lars har beställt en del artiklar till båten som han har att ”roa sig med”, en del elprylar och hyllor som ska monteras men också att bygga om toalettrörsystemet. Detta arbete är kanske inte det som känns direkt roande men ack så viktigt. Så i morse smet jag till affären med ryggsäck som för att handla, men med anledning till att besöka deras fräscha toalett. Jag var dock orolig för att också den skulle vara stängd med till min stora lättnad och glädje var den öppen. På väg hem från affären med tom ryggsäck (och tarm ??) kände jag mej lite orolig att bli påträffad av polisen…..en väldigt mysko känsla, som att göra något som jag anser ”är det riktiga” men ändå känna sig som en som måste fly polisen…..Jag är mycket förbryllad över att toaletten i marinan är stängd men den i affären är öppen, vad är logiken i detta? Men nu är det bara att ”gilla läget” och hoppas att viruset ska lugna sig och göra vårt liv till något mer som vanligt igen.

Poliser som patrullerar och stannar människor som även får visa legitimation. Det kan bli dyra böter om man inte följer reglerna

Man kan väl ändå säga att det inte går någon nöd på oss, även om allt är ovisst och ganska tråkigt. Som tur är har vi bra uppkoppling från en bar i närheten. De har marinaområdets bästa internet och som man får använda vid besök hos dem. Vi ligger nu så pass nära att vi kan fånga deras signal till båten, vi/jag ? är så tacksam att de inte slagit av då även då de har stängt.

Vädret har varit bra ända tills vi blev satta i karantän. Nu har det både regnat en del och idag blåser det ca 20 m/sek…..Det är väl ingen idé att jag lovar att skriva lite oftare då jag inte verkar hålla detta löfte ? men vi hälsar till Er lite extra som inte har Instagram där jag uppdaterar våra vänner mer ofta. Jag hälsar särskilt till dej Björn i Berghamn ?. Ha det gott så får vi hoppas att vi kan komma hem till Berghamn i sommar ❤️

Promenad i naturreservatet innan utegångsförbudet
Även om vi ligger skyddade så kan det blåsa en del här
Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.