Till Balearerna

Nu har vi fått besked om att besökare kan få komma till Balearerna från den 15/6 .Vi planerar att åka först till Mar Menor, 10 nm från vår ankringsvik, där det ska finnas ett Merkadona på gångavstånd. Vi ankrar och handlar det vi kan bära, dra i vår dramaten. Därefter sätter vi kurs mot Formentera, den ö i Balearerna som ligger mest sydligt. Den 20/6 hissar vi vår Cod 1:a och vi får bra fart. Viken seglade tillsammans med Pekka och Toola ganska länge men när vi fick starta motorn på natten då vinden avtog så körde de ifrån oss. Vi kunde dock hissa segel igen på morgonen och kom fram till den vackra ankringsviken vid lunchtid. Vilket vatten och vilken fantastisk ö. Vi promenerar och badar och äter ofta tillsammans med Pekka och Toola. Pekka är en mycket duktig matlagare och bagare ???. Hans pizzor som han gräddar i deras cobbgrill med lock är helt magiska, såå goda pizzor har jag faktiskt aldrig ätit, tunna krispiga och mycket smakrika. Till efterrätt får vi nygräddad äppelkaka och grädde (de har även köpt laktosfri grädde till mej?). Eva och Ingemar på Illusion som även de är vänner från Almerimar anländer och kommer in i vårt gäng, så roligt och trevligt vi har.

Vi planerar nu att snart åka vidare till Ibiza och gör så den 27/6. Vi ankrar i fina vikar och tar jollen i land för att utforska de olika platserna vi besöker. Den 30/6 går vi till viken utanför SAN Antonio och tar jollen in till staden. Där möter vi ytterligare en båt från Almerimar med finsk besättning. De följer med på en stadspromenad i den nästan helt stängda staden. Vi köper glass och sätter oss på en bar och tar en kopp kaffe.

Fika på Ibiza SAN Antonio med våra fyra finska vänner

Då vattnet inte var lika bra i denna vik gick vi ut till en vik väster om staden. Då vi närmade oss såg vi att Lady, en Svensk båt med Kicki och Niklas som även de har varit i Almerimar i vinter, låg ankrade där. Niklas kom med sin Buster som de har som ”jolle” och bjöd oss till sin båt till kvällen med ett glas och tapas. Vi hade en fantastisk trevlig kväll. Nästa dag gick vi till viken norr om staden, Carla Moro, en fantastisk fin och skyddad vik, då vinden skulle tillta. Alla tre båtar, Relax, BaraVara och Lady la till i denna vik, så trevligt. Då vi på fredag morgon den 3/7 skulle starta vår motor för att ladda batterierna så kom ett mycket otrevligt ljud från motorn och den började att larma. Lars försökte starta en gång till och samma ljud kom. Ojojoj Lars misstänker att det är ett större haveri Som uppstått. Nu börjar jag att ringa, och som det skulle visa sig, väldigt många samtal…..Först till VP actionservice som vi nu har stor erfarenhet av. Vi får ett nytt ”äredenummer”, detta är nu nummer 3 i raden ärenden. VP mekaniker kommer samma dag och vi hämtar upp dem med vår jolle, skönt att vi ligger längst in i viken. De startar igen vår motor som nu om än värre låter förfärligt otrevligt. De konstaterar att vi inte ska starta motorn igen utan behöver bogsering till marinan då de önskar göra en större inspektion om vad som är trasigt.
Nu börjar en mycket lång historia som pågår i två veckor och jag har skrivit ner dag för dag, den som är intresserad kan fortsätta läsa via denna länk ”Historien om VolvoPenta”

Efter många samtal, oro, och till och med tårar så har vi nu legat i marinan i SAN Antoni i två veckor och vår motor är lagad ?. Vi lämnade marinan lördagen den 18/7 och seglade till SAN Miguel, viken bredvid kallas för Hippie beach och varje kväll trummar man tills solen går ner. Vi tog vår jolle och åkte till viken och bevittnade det fantastiskt mysiga och trevliga trummandet och dansandet i solnedgången på stranden. Nästa dag seglade vi till den nordvästra spetsen på Ibiza för att ha ett bra utgångsläge för att segla till Mallorca nästkommande dag. Vinden skulle vara svag men seglingsdag med vår Cod 1:a. Vi siktade på en vik väster om Palma bukten och en vik som har byn Sankta Ponsa. Då vi kommer ganska sent på em så är det många båtar i viken, vi tar en plats långt ut och planerar att byta vid tillfälle, kanske redan nästa dag. Samtidigt vi seglar in i viken så ser vi våra närmaste ”grannar” från Almerimar, ett par från Tyskland segla in i samma vik. Han kommer senare med jollen och pratar med oss och jag säger: hämta frun så kan vi få bjuda på något. De kommer och blir kvar till sena kvällen, så trevligt vi har det ??.
Nästa dag byter vi så plats och går längre in i viken mot andra sidan. Inte så länge efter det seglar Wahoo in i samma vik, de har något problem med några delar till seglet och måste söka upp en verkstad för att fixa detta. Illusion, med Eva och Ingemar (som nu är i Soller för att fixa sin motor, byta turbo) ringer och undrar om vi blir kvar här i viken så vi kan ses då de också planerar att komma. Vi meddelar att vi ligger kvar och inväntar deras ankomst ?. Vilket härligt liv vi lever. August som fått en egen telefon och har numret till morfar ringer och roar oss ❤️??, så härligt.

Soluppgång på väg till Balearena
Solnedgång på Hippie beach Ibiza

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.