Vi fortsätter norrut mot Menorca

Redan ett par dagar efter barnen åkt så startar vi vår färd norrut. Vi siktar nu på att segla till Menorcas västra sida där den gamla staden Citaudella finns. Vi anländer den 13/8 och klämmer in oss i den angivna platsen för ankring innanför bojar och klippor. Nästa dag tar vi jollen in till staden, den är verkligen fin och trevlig att vandra runt i. Vädret är fantastiskt och det som blir jobbigt är att bära munskydd i värmen ?. Men det är ju så vi måste göra, annars hotar böter på 1000 kr. När vi sitter i båten på em ser vi en motorbåt utan person ombord börja att dragga (ankaret sitter inte fast i botten så båten börjar att flytta sig av vinden), han har förmodligen för lite kätting ute till ankaret. Vi får nu bevittna hur fort det går när vinden får tag i båten, snabbt kommer dock en båt från varvet/hamnen där färjorna går och bogserar båten in på ankarplatser igen, vilken tur ägaren hade att sådan hjälp fanns att få. Han kommer i sin jolle från staden när allt var klart och undrade vad som var på G. Vi fortsätter nästa dag runt till den norra delen och ankrar i en av de många vikarna denna ö har att erbjuda, så mycket vackert det finns ??☀️?. Vi har haft kontakt med Eva och Ingemar och de ligger i ytterligare några vikar bort och väntar på att vi ska ansluta ?. Vi åker redan nästa dag in i den viken och vi får ett kärt återseende. Vi stannar här i några dygn och besöker både restauranger och varandra för härliga middagar och lata dagar med bad och sol. Vi har koll på vädret och planerar att gå till Mahonbukten, den skyddade viken på den östra sidan av Menorca när den ska börja blåsa nordligt. Längre in i bukten finns en stad med vår bästa mataffär Mercadona ???. Vi besöker både mataffären och den intressanta fästning som finns på ön. Då man inte får ligga mer än tre dygn i denna vik så flyttar vi oss till den sydliga delen av ön. Här ligger vi i några dagar tills vi vinkar av Sy Illusion med Eva och Ingemar som vänder mot Mallis igen. De planerar att vara i Almerimar även denna vinter och ska också i Sóller fixa något med sin motor. Vi ses igen i Grekland nästa vår ?⛵️?. Vi åker tillbaka till Mahonbukten och gör ännu en tur till Mercadona för att bunkra för vår överförd mot Sardinien.

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.